.stock { display: none; }

6 BLAGODEJNIH UČINKOV MEDU NA ZDRAVJE

Čebele so že od nekdaj zanimale človeka in med je izkoriščal že v pradavnini. Kaj pa sploh je med? Vsebuje okoli 80 odstotkov sladkorjev. Največji delež predstavljata sadni in grozdni, ki nas na hitro oskrbita z energijo, prisotni pa so še drugi: saharoza, maltoza in drugi sestavljeni sladkorji. Poleg naštetega med vsebuje še veliko dragocenih snovi, kot so: encimi, rudninske snovi: kalij, natrij, mangan, železo, baker, cin, vitamini, rastlinske kisline, aminokisline, hormonske snovi, inhibini – snovi, ki preprečujejo rast številnih bakterij in jih pomagajo uničevati.

Kako med pripomore k našemu zdravju?

#1 ANTIBAKTERIJSKO DELOVANJE

Bakterije se v nesegretem naravnem medu ne morejo razmnoževati, zato deluje  tudi antibakterijsko.

#2 DELUJE  PROTI VNETJEM

Točen, nesegret med ob rednem uživanju zdravi dlesni in zobe, zaustavlja vnetja v ustni votlini in zobno gnilobo. Podobno velja tudi za druge čebelje pridelke, posebej propolis. Za rane priporočajo kostanjev med.

#3 UGODNO VPLIVA NA PREBAVO

Med pospešuje zastale in motene prebavne procese. V ta namen še posebej priporočajo kostanjev med.

#4 POMIRJA

Med vsebuje veliko mineralnih snovi zaradi česar velja za odlično pomirjevalo, zaradi vsebnosti sladkorja pa je hkrati tudi tudi idealen vir energije.

#5 UGODNO VPLIV NA DIHALA

Pomaga proti kašlju, bronhitisu in ostalim pljučnim boleznim.To še posebej velja za hojev med, prav tako pa za sivkin, lipov, sivkin ter žajbljev.

#6 UGODNO VPLIVA NA OŽILJE

Med krepi srce, zvišuje hemoglobin v krvi in vpliva na večjo vzdržljivost ožilja. To še posebej velja za gozdni med, ki ga čebele zbirajo iz vejic in listov različnih listavcev ali iglavcev ter cvetlični med.
Vas pesti prehlad? Krepčilen napitek si pripravimo tako, da sok ene do dveh limon razredčimo s toplo ali mlačno vodo in ga obogatimo z žličko ali dvema medu. Prija v vsakem letnem času. Sicer pa prevrite izjemno kakovosten in pester izbor medu

44329909_m

Tags: ,

About the Author

info@cebelarski-center.eu

Related Post

Submit a Review

Display Name

Email

Title

Message

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Theme Settings